Goede raad en wensen voor jarig Geldersche Kasteelen

Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen bestaat dit jaar 75 jaar. Ter gelegenheid van een jubileum wordt vaak terug gekeken. Geldersche Kasteelen, nu onderdeel van Geldersch Landschap & Kasteelen, wil het jubileumjaar afsluiten door juist om zich heen én vooruit te kijken. Samen met de provincie Gelderland wordt op donderdag 26 november een bijeenkomst gehouden rond het thema werken aan de toekomst voor een Mooi Gelderland.

Hoog bezoek
Om de ambities van GLK kracht bij te zetten, zijn de directeuren van de buitenlandse ‘zusterorganisaties’ uitgenodigd. Dame Helen Ghosh, directeur van de National Trust in het Verenigd Koninkrijk en Harry Voigtsberger, president van de Duitse NRW-Stiftung zullen deze middag de blik verbreden tot over de grenzen en hun ervaringen delen.

Werken aan draagvlak
Geïnspireerd door een column van Nelleke Noordervliet en onder haar leiding wordt met deskundigen en betrokken Gelderlanders van gedachten gewisseld over goede raad en wensen voor Geldersche Kasteelen. Uiteindelijk doel is het draagvlak voor de instandhouding vanuit de samenleving te versterken.

kasteel HernenVangnet
De wens van de laatste eigenaar van landgoed Hernen was om het kasteel voor de toekomst veilig te stellen en te restaureren. In 1940 vormde dat de aanleiding om de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen op te richten. Sindsdien zijn nog 33 landhuizen en kastelen aan GLK overgedragen om voor de toekomst veilig te stellen.
Voor donateurs van GLK en andere belangstellenden zijn dit jaar diverse jubileumactiviteiten gehouden op de 7 opengestelde kastelen.
U bent van harte welkom aanwezig te zijn tijdens het symposium op 26 november 2015.
Locatie: Koepelkerk, Jansplein 60, 6811 GD Arnhem

Programma
14.00 uur – 14.30 uur: Inloop

– Welkom door Peter van den Tweel, directeur-bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen
– Toespraak door Clemens Cornielje, commissaris van de Koning in Gelderland
– Toespraak door Harry K. Voigtsberger, president NRW Stiftung und Förderverein, BRD

Pauze

– Column door schrijver Nelleke Noordervliet
– Toespraak door Dame Helen Ghosh, directeur National Trust VK

Goede raad en wensen
Een panel van deskundige betrokkenen buigt zich onder leiding van Nelleke Noordervliet over goede raad en wensen aan de 75-jarige Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.

Met in het panel: directeur Kennis en Advies Rijksdienst Cultureel Erfgoed drs. S. Lammers, directeur Nederlands Openlucht Museum dr. W. Bijleveld, griffier Provinciale Staten van Gelderland drs. B. Roelofs en historicus en programmamaker drs. R. Arendsen.

17.00 uur: Afsluiting met een drankje

Bron: Persbericht Geldersch Landschap & Kasteelen