Goed nieuws – de poorten gaan weer voorzichtig open

Na weken met gesloten poorten, mogen publiekstoegankelijke kastelen en historische buitenplaatsen vanaf 1 juni 2020 weer bezoekers ontvangen. Er is op de locaties hard gewerkt aan de noodzakelijke aanpassingen zoals verantwoorde looproutes, hoe men verantwoord rondleidt, online ticketverkoop of reserveringssystemen om bezoekersstromen te kunnen reguleren en aanvullende hygi├źnemaatregelen. Dit is allemaal bedoeld om de bezoekers veilig en verantwoord welkom te kunnen heten.

Wij kijken er naar uit om met in acht neming van de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen weer bezoeken te kunnen brengen aan bijvoorbeeld Kasteel Duivenvoorde, De Fraeylemaborg, Kasteel de Haar, De Menkemaborg, Huygens’ Hofwijck, Kasteel Muiderslot, Kasteel Helmond, Slot Loevestein, Kasteeltuinen Arcen, Kasteel Amerongen, Kasteelmuseum Sypesteyn en andere huizen.

Overigens zijn niet alle huizen weer toegankelijk en soms is dat enkel het park. Dus let op: Het is verstandig om voorafgaand aan uw bezoek de website van de locatie te raadplegen voor de geldende regels zodat u niet voor verrassingen komt te staan.