Gezocht: verhalenvangers en organisatietalenten met stijl

VACATURE

Heeft u ook een passie voor kastelen en historische buitenplaatsen, voor groen erfgoed en bijzondere huizen vol schatten en verhalen? Bent u daarnaast een vaardige digitale gebruiker die makkelijk en leesbaar schrijft? Of bent u een organisatietalent, die liever het digitale netwerk beheert, graag bijeenkomsten organiseert en met charme en warmte onze gasten ontvangt?

Dan zijn wij op zoek naar u!

Wie zijn wij?
Wij zijn sKBL, een onafhankelijke stichting met een culturele ANBI status, die zich inspant voor de zichtbaarheid, het behoud én de instandhouding van alle Kastelen, historische Buitenplaatsen en Landgoederen (KBL) in Nederland. sKBL signaleert, informeert, adviseert en verbindt eigenaren en de samenleving. sKBL wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van onze donateurs en particuliere vrienden.

Wat doen wij?
Via het landelijke platform www.skbl.nl, onze nieuwsbrieven en social mediakanalen zetten wij alle KBL op de kaart; letterlijk en figuurlijk. Wij doen dit op verschillende manieren en voor diverse doelgroepen, met als doel om de zichtbaarheid, de (h)erkenning en bewustwording van dit rijke en waardevolle erfgoed maatschappelijk te vergroten.

Daarnaast organiseren wij diverse studiedagen, netwerkbijeenkomsten en ontvangsten voor donateurs, vrienden, relaties en belangstellenden. sKBL agendeert relevante ontwikkelingen in het veld, werkt samen met diverse toeristische platforms en ontwikkelt kennisprogramma’s rond actuele thema’s die bij KBL spelen.

En sKBL groeit. Volgend jaar bestaan wij 10 jaar. Door onze activiteiten neemt de belangstelling voor de stichting toe, maar ook voor al die zaken die met KBL samenhangen.

Momenteel zijn wij druk bezig met een actualisering van onze website, waar relevante informatie, kennis en verhalen over Nederlandse KBL centraal staan.

Hoe kunt u ons helpen?
Ingegeven door onze toekomstpannen en het groeiende scala aan activiteiten zoeken wij ter ondersteuning van ons team van medewerkers en vrijwilligers, meer vrijwillige versterking voor de volgende taken en werkzaamheden:

Verhalenvangers – u signaleert en of schrijft prettig leesbare verhalen die samenhangen met deze bijzondere plekken in ons land. Verbindende en verdiepende verhalen waarbij het gaat om het wonen, werken en leven op kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen in het verleden en het heden.

Nieuwsgaarders u speurt gericht naar en verzamelt actuele (toeristische) informatie, nieuws en activiteiten op en rond Nederlandse kastelen en historische buitenplaatsen. U bundelt en bewerkt deze informatie volgens een afgesproken format voor publicatie op onze activiteitenkalender en in de nieuwsrubriek van onze website.

Gastgevers u helpt bij het organiseren en hosten van studiedagen en ontvangsten over en op wisselende KBL door het land. U bent het gezicht vóór en het aanspreekpunt achter de schermen. U hebt enige ervaring met het werken met een digitaal relatie- en reserveringssysteem; kennis van of het willen leren van het boekingssysteem Easydus is een pré.

Wat verwachten  wij van u?
Wij vinden het belangrijk dat u representatief, toegankelijk en prettig in de omgang bent.

Als verhalenvanger bent u iemand die goed kunt luisteren en de juiste vragen kan stellen. U kunt zich makkelijk verplaatsen en vindt het heerlijk om zo nu en dan van uw vrijwillige inzet een dagje uit te maken voor een interview op locatie bij één van de verschillende soorten KBL die ons land rijk zijn.

Onze nieuwsgaarders zijn altijd op zoek naar leuke uitjes en alert op bijzondere activiteiten op de KBL in hun eigen regio. Ter voorbereiding op grote jaarlijkse activiteiten als de Dag van het Kasteel in mei en Open Monumentendag in september, zetten zij nog een extra tandje bij en speuren verder dan de eigen regio om de KBL-UIT agenda optimaal te kunnen presenteren.

Als gastgever bent u dienstbaar, kunt u goed luisteren en bent u te allen tijde respectvol en oplossingsgericht. sKBL heeft een gemêleerde achterban en een divers en gevarieerd netwerk; van tuinbaas tot baron en van gedeputeerde tot verzekeringsagent. En elk heeft zo zijn eigen wensen en behoeften.

Tot slot vragen wij enige kennis van Microsoft Office en is het wenselijk dat wij met elkaar goed afspreken welke uren u beschikbaar heeft.

Wat hebben wij te bieden
Wij bieden u een immateriële vergoeding die bestaat uit samenwerking met een klein team van enthousiaste vrijwilligers, een bijdrage aan uw persoonlijke verdieping rond erfgoed in het algemeen en dat van historische buitenplaatsen en kastelen in het bijzonder, een landelijk netwerk en onze vriendschap. Alle bij sKBL betrokkenen werken vanuit huis en zijn digitaal en/of telefonisch met elkaar samenwerkend.

Als actieve vrijwilliger kunt u jaarlijks maximaal twee studiedagen of bijeenkomsten van sKBL kosteloos bijwonen. Op de dag zelf kan een helpende hand worden gevraagd. Bovendien organiseert sKBL één keer per jaar een gezellige vrijwilligersontvangst.

Enthousiast?
Herkent u zichzelf in één van onze geschetste profielen? Stuur dan per omgaande een mail naar Yvonne Molenaar: ymolenaar@skbl.nl. Fijn als u daarin aangeeft wat u wilt doen, hoeveel tijd u gemiddeld beschikbaar bent en u door middel van een cv toelicht wie u bent en welke kennis/ervaring u in kunt brengen.

Wilt u liever eerst wat meer informatie, dan staat Yvonne Molenaar, directeur van sKBL, u graag te woord: mobiel 06 272 562 21. Zij spreekt of ontmoet u graag!

Scroll naar boven