Geschiedenis van drie buitenplaatsen en de KSHZ

Jaarboek 2013-2014 van Kastelenstichting Holland en Zeeland (KSHZ)

Jaarboek KSHZBij de Kastelenstichting Holland en Zeeland (KSHZ) verscheen onlangs het (laatste) jaarboek 2013-2014. Deze bundel draagt de titel Geschiedenis van drie buitenplaatsen en de KSHZ. Met deze uitgave komt jammer genoeg een einde aan de werkzaamheden van deze stichting die jarenlang onder andere de zorg voor de kasteelruïnes van Teylingen en Brederode hebben gehad.
De bundel bevat informatieve artikelen over de buitenplaats Wester-Amstel door Søren L. Movig, de buitenplaats Beresteyn te Voorschoten door Ronald van Immerseel, die ook een bijdrage leverde over de buitenplaats Steenhove waarvan ons helaas nog maar weinig resteert. Nina Wijsbek besluit de bundel met een informatieve terugblik op de 30-jarige geschiedenis van de Kastelenstichting Holland en Zeeland en een overzicht van alle publicaties van de KSHZ.
Met dit verscheiden is Nederland wederom een belangrijk initiatief voor de instandhouding van KBL kwijt geraakt. sKBL is de KSHZ dankbaar voor al het door de stichting verzette werk voor het behoud van Teylingen en Brederode alsmede voor alle mooie jaarboeken die door de stichting zijn uitgegeven. RD
De bundel, die 134 pagina’s omvat, kost 24,50 + 2,70 verzendkosten en is te bestellen via de website van de KSHZ

 

Scroll naar boven