Geen brug te ver

Op dinsdag 9 september heeft de burgemeester van Oegstgeest samen met René Dessing de prachtig gerestaureerde boogbrug op landgoed Oud Poelgeest in Oegstgeest geopend. Het glas wordt geheven door Huub Stapel (Max Monumentaal), René Dessing (sKBL), mevrouw Völker-Dieben (Stichting Erfgoed Oud Poelgeest), de heer Waaijer (burgemeester van Oegstgeest).

De oorspronkelijke houten brug van landgoed Oud-Poelgeest werd rond 1890 vervangen door een ter plaatse gegoten gewapend beton brug. Daarmee was het landgoed Oud-Poelgeest in het bezit gekomen van een van de eerste- misschien wel de eerste- gewapend betonbrug in Nederland. Deze brug verkeerde jaren in een slechte staat. Nu kunnen bezoekers weer genieten van het mooie parkbos, daar ook het parkbos door vrijwilligers is opgeknapt. Een romantische brug over een vijver is een vast onderdeel van een parkaanleg in Engelse landschapsstijl.

Er zijn opnames gemaakt voor het televisie programma Max Monumentaal. De uitzending van MaxMonumentaal zal in oktober te zien zijn op NPO2.

v