Agenda – Franse tuintraditie komt naar Nederland

Rendez-vous aux jardins | Tot ziens in de tuin 2018

Van 1 t/m 3 juni 2018 vindt “Rendez-vous aux jardins” of “Tot ziens in de tuin” plaats. Bij dit uit Frankrijk overgewaaide initiatief stellen tuineigenaren altijd in het eerste weekend van juni hun tuin/park open en bieden daarbij extra’s zoals rondleidingen, lezingen, avondtoegang, kinderactiviteiten of concerten. Op vrijdag zijn schoolklassen welkom.

Doel van dit evenement is de ontmoeting/uitwisseling tussen bezoekers, ontwerpers en tuinwerkers. Deelnemende tuinen en parken variëren van particuliere tuinen tot bijvoorbeeld Artis. Aan de bij dit bericht gevoegde poster herkent u deelnemers aan dit evenement.
Bij ons is dit landelijke evenement nieuw. In het kader van het Europees erfgoedjaar 2018 vindt Rendez-vous aux jardins nu ook plaats in Duitsland, Wallonië, Kroatië, Hongarije, Ierland, Estland, Litouwen en Slowakije en is het centrale thema Europa.

De Nederlandse editie is een initiatief van de Nederlandse Tuinenstichting en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Partners die het initiatief steunen zijn het Gilde van Tuinbazen, Paleis het Loo, de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen (NVBT) en sKBL.

De agenda van dit evenement met kaart, wordt vanaf eind april 2018 gepubliceerd via www.rendezvousauxjardins.fr