Financiële steun voor buitenplaatsen

Ondanks de nare tijdsomstandigheden kunnen verschillende historische buitenplaatsen berichten dat provincies of rijksoverheden hen helpt. Zo liet stichting Erfgoed Landfort (sEL) weten dat de Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed de restauratie van Huis Landfort ondersteunt. Deze betreft het landhuis, de twee monumentale bruggen, de Ottomaanse duiventil en het historische park.

Ook het Jachtslot Mookerheide heeft een subsidie ontvangen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Dit is bedoeld voor de restauratie van het architectonisch bijzondere Art Nouveau jachthuis, waar het gebouw en het interieur een ontwerpeenheid vormt.

De provincie Utrecht tastte in de buidel voor de restauratie van het Margaretha Turnorplein, dat voor Kasteel Amerongen ligt. In opdracht van Stichting Kasteel Amerongen is op basis van een historische analyse een restauratieplan opgesteld door Landschapsarchitectenbureau Debie & Verkuijl. De opmerkelijke dorpsstructuur van Amerongen en historische elementen van het plein zijn in dit plan gewaarborgd en versterkt. Als groen voorportaal krijgt het plein opnieuw betekenis voor het kasteel en het kasteeldorp en wordt de publieke toegankelijkheid sterk verbeterd.

De toezeggingen komen deze buitenplaatsen ten goede en daarmee ook het genoegen van velen die hier in de toekomst gaan genieten van moestuinen, parken en bijzondere interieurs.

Blijf gezond!