Agenda – Expertmeeting over duurzaam vakmanschap

Restauratie Opleidingsprojecten Nederland en de organisatie van het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed organiseren een expertmeeting over het behoud van (restauratie)vakmanschap voor ons erfgoed. Deze bijeenkomst vindt plaats op donderdagmiddag 15 februari in Haarlem.

De instandhouding van ons Europese erfgoed vraagt om gespecialiseerd, ambachtelijk vakmanschap. Het is daarom belangrijk dat we kennis en vaardigheden over oude technieken en historische materialen overdragen aan nieuwe generaties. Want ondanks de toegenomen belangstelling voor ambachtelijk en lokaal gefabriceerde producten, blijft het een enorme uitdaging om straks voldoende gekwalificeerde mensen op onze steigers te hebben staan.

Op 15 februari gaat het vooral om de vraag hoe we jongeren enthousiasmeren voor dit mooie vakgebied. De sprekers, van restauratie-aannemers tot jonge (bijna) vaklieden, geven met hun ideeën een aanzet tot het formuleren van concrete plannen. Het resultaat van deze middag: de ingrediënten voor een plan van aanpak om erfgoedvakmanschap en de restauratiesector toekomstbestendig te maken.

Deelname is gratis maar aanmelden is wel noodzakelijk. Voor meer informatie en aanmelden, klik hier. Let op: het aantal plaatsen is beperkt.

Bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed