Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tentoonstelling ‘Seasons op Duivenvoorde’

08/04/2017, 11:00 - 29/10/2017, 17:00

De seizoenen in al hun veelkleurigheid zijn een bron van plezier en verwondering. De ontluikende natuur in de lente, de eindeloosheid van zomeravonden, de kleurenpracht van de herfst en de ouderwetse en lichamelijke sensatie van de winter. Duivenvoorde biedt het allemaal. Buiten in het Engelse landschapspark met de tastbare beleving van de seizoenen: kijken, ruiken, voelen en proeven. Maar ook binnen in huis. Mensen hebben altijd de natuur – en daarmee de seizoenen – in huis gebracht. De historische interieurs en collectie van Duivenvoorde tonen talrijke voorbeelden hiervan: bloem- en diermotieven op wandbekleding, keramiek, boek en prent, zomerse doorkijkjes op familieportretten of de seizoenen als zelfstandig thema van kunstvoorwerpen.

De seizoenen tot leven gebracht
Nergens is de winter zo treffend verbeeld als in het schilderij Schaatsers bij een Hollandse stad van Andreas Schelfhout (1857). Nergens is het unieke karakter van de seizoenen zo verrassend gevat als in de vier wandschilderingen die Maria Vos in 1875 in opdracht van Hendricus Adolphus Steengracht vervaardigde (in het privégedeelte van het kasteel, maar tot leven gebracht in de tentoonstelling). En wie weet nog welke werkzaamheden bij de maanden en seizoenen horen? Aan de hand van de 18de-eeuwse reeks Maandenborden van Delfts blauw komt u het allemaal te weten.

Ieder seizoen een evenement tijdens Seasons op Duivenvoorde
Naast de tentoonstelling is er een uitgebreide buitenprogrammering met een (familie)evenement rond elk seizoen. Het openingsweekend (8/9 april) staat in het teken van de Lente. Daarna volgen: de Zomer (24/25 juni), de Herfst (28/29 juni) en de Winter (16/17 december).

Kijk op de website www.kasteelduivenvoorde.nl voor de openingstijden

Gegevens

Begin:
08/04/2017, 11:00
Einde:
29/10/2017, 17:00
Evenement Categorieën:
, , , ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Kasteel Duivenvoorde
Laan van Duivenvoorde 4
Voorschoten, 2252 AK
+ Google Maps
Website:
www.kasteelduivenvoorde.nl