Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hoog Bezoek! Bij Kasteel Cannenburch

23/05/2018, 08:00 - 30/10/2020, 17:00

Tijdens de verbouwing van Paleis Het Loo biedt kasteel Cannenburch onderdak aan verschillende Oranje-objecten uit de collectie van Het Loo. Daarnaast worden bezoeken van leden van het Koninklijk Huis aan het Veluwse kasteel uitgelicht.

De Oranjes woonden maar enkele kilometers van kasteel Cannenburch vandaan en kwamen met enige regelmaat op bezoek. Sinds koning Willem III heeft kasteel Cannenburch bijna alle vorsten van Nederland mogen verwelkomen. Enkele bezoeken worden uitgelicht op de 1ste verdieping van het Bouwhuis, links naast het kasteel.

De Oranjes werden niet alleen in het kasteel maar ook in het dorp Vaassen met veel gejuich onthaald. De vlag hing uit en in de krant werd gretig verslag gedaan van een koninklijk bezoek. Deze Oranjegezindheid kwam ook tot uiting in het verzamelen van Oranje-souvenirs. Menig Nederlander had een dergelijk souvenir in huis. De souvenirs varieerden van glazen, bekers en herdenkingsborden tot glas-in-lood ruitjes en feestsigaren. In de ingerichte vertrekken van kasteel Cannenburch worden verschillende van deze voorwerpen getoond. Ook is er een ruimte gewijd aan de exclusieve souvenirs, gemaakt van dure materialen of ontworpen door vooraanstaande kunstenaars. De veelal nooit eerder getoonde souvenirs zijn in langdurig bruikleen van de Geschiedkundige Vereniging Oranje-Nassau.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag tussen 12.00 – 17.00 uur.
Entree kasteel inclusief expositie: € 9,50 volwassenen, 4 t/m 18 jaar € 5,25.
Donateurs GLK, Museumkaarthouders en Rembrandtkaarthouders hebben op vertoon van geldige pas gratis toegang tot het kasteel.

Gegevens

Begin:
23/05/2018, 08:00
Einde:
30/10/2020, 17:00
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Kasteel Cannenburch
M. van Rossumplein 4
Vaassen, 8171 EB
+ Google Maps