Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Film ‘Met Constantijn Huygens naar Venetië’ bij Hofwijck

25/10/2017, 12:00 - 03/12/2017, 17:00

In 2017 is het precies 375 jaar geleden dat Constantijn Huygens zijn buitenplaats Hofwijck in gebruik nam. Dat wordt dit najaar feestelijk gevierd met een vijftal evenementen. D officiële aftrap is op 15 september, met de première van de film Met Constantijn Huygens naar Venetië. The movie.

Constantijn reist naar Venetië
In 1620 reisde de jonge Constantijn Huygens naar Venetië, als secretaris van een diplomatieke missie. Die reis was voor hem een ‘Grand Tour’, hij maakte in Italië kennis met de kunst van de renaissance en van de antieke oudheid. Ook zag hij voor het eerst gebouwen van de beroemde architect Andrea Palladio. Diens wonderschone villa’s inspireerden hem tot het ontwerpen en bouwen van zijn eigen huizen, aan het Plein in Den Haag en aan de Vliet bij Voorburg.

Met Constantijn naar Venetië. The Movie
Constantijn hield tijdens die reis een journaal bij. Met dat boek in de hand maakten wij, 397 jaar later,  de reis opnieuw. We reden over binnenwegen in Duitsland en Zwitserland, langs prachtige stadjes, door beeldschone landschappen en hoog over de oude Alpenpassen. In Italië bezochten we Verona, Vicenza, Padua en Venetië. We filmden op bijzondere locaties, zoals in het Teatro Olimpico in Vicenza en in de Villa Foscari, langs de Brenta. Beide creaties van Andrea Palladio.

Het resultaat, een mooie film van 45 minuten, is bij Huygens’ Hofwijck te zien in de Oudhollandse keuken. Enkele malen per week wordt hij ook op een groot scherm vertoond in de Pronkzaal van Hofwijck. Dat is steeds om 11.00 uur, zodat u na afloop het museum kunt bezoeken. Reserveren voor deze speciale voorstellingen is verplicht, maar er is geen toeslag op de gewone entreeprijs. Met een Museumjaarkaart is de toegang zelfs gratis.
Doorlopend tussen 12.00-17.00 uur – Film wordt doorlopend getoond in de Oudhollandse Keuken van Hofwijck.

Gegevens

Begin:
25/10/2017, 12:00
Einde:
03/12/2017, 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Huygensmuseum Hofwijck
Westeinde 2a
Voorburg, 2275 AD
+ Google Maps
Website:
www.hofwijck.nl