Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Expositie ‘Ontmoeting van Schilderkunst en Poëzie’ bij Kasteel Geldrop

28/01/2018, 14:00 - 25/02/2018, 17:00

Tot en met 25 februari zal Marianne Schellekens haar schilderijen exposeren in de expositieruimte van Kasteel Geldrop met als thema’s Pastorale en Voorbij de Horizon.

De in Nuenen woonachtige schilderes Marianne Schellekens werd in de loop van de jaren steeds meer geboeid door de expressievere vorm van het schilderen en vond in de abstractie en de figuratieve-abstractie, steeds verder haar eigen weg. Ze werkt graag verhalend met thema’s, zoals Pastorale en Voorbij de Horizon, en experimenteert graag met andere technieken, materialen en gereedschappen; olieverf, acryl met soms mixed media of druktechnieken als basis. In deze expositie is daarvan een mooi voorbeeld te zien, een utopisch 5-luik gebaseerd op druktechniek en ingetekend met Oost-Indische inkt. ‘Mijn schilderijen hebben een ziel, ze moeten de bezoeker een eigen beleving geven”, aldus Schellekens.
Uniek is haar samenwerking met bevriende dichters die, geïnspireerd door haar schilderijen, een gedicht maken. Maar ook andersom komt het voor dat Schellekens een schilderij maakt n.a.v. een gedicht. Schilder en dichters inspireren en ondersteunen elkaar en geven zo een diepere belevenis aan deze twee disciplines.
Deze expositie waar – Schilderkunst en Poëzie – elkaar ontmoeten, laat zien wat daarvan het resultaat is. Een ander voorbeeld van deze samenwerking is een gedichtenbundel, waarin zes dichters in, opdracht van een Belgische uitgever, gedichten gemaakt hebben die betrekking hadden op haar schilderijen.
Paul Weijmans zal in de trouwzaal de expositie openen met een pianospel in samenwerking met de aanwezige dichters. Na een kopje koffie in De Gildenkamer zullen er, evenals op 28 januari, in de expositieruimte dichters zijn die voordragen uit eigen werk. Dit zal ook plaatsvinden op andere data, die via de website van het Kasteel Geldrop gepubliceerd worden.

De begeleidende poëzie op de expositie wordt verzorgd door de dichters Catharina Boer, Helma Michielsen, Klaas de Graaff (allen lid van het dichterscollectief te Nuenen) en Catherine Wietvliet (lid van de dichtersgroep “Dichtbij” uit Son).
De opening van de expositie is op zondag 7 januari a.s. om 14.30 uur.

De openingstijden van de expositie zijn donderdag, vrijdag, en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. De expositiezalen van het kasteel bevinden zich op de eerste verdieping en zijn rolstoel toegankelijk.

Gegevens

Begin:
28/01/2018, 14:00
Einde:
25/02/2018, 17:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Kasteel Geldrop
Mierloseweg 1 (navigatiesysteem vul Helze 8 in)
Geldrop, Noord-Brabant 5662 KA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
040 2801230
Website:
www.kasteelgeldrop.nl