Documentaire Park Vijversburg ‘De Hemelsleutel’

Zondag 18 september 2016 wordt het eerste deel van de documentaire  “De Hemelsleutel” uitgezonden. Een tweeluik over de uitbreiding van Park Vijverburg te Tytsjerk. Ideaalbeelden en dromen van betrokkenen bij de uitbreiding worden in beeld gebracht, van plannenmakers tot bezoekers en van architecten tot vrijwilligers.

VijversburgDe documentaire is gemaakt door Marjoleine Boonstra en Lies Janssen. Zij hebben in de afgelopen jaren vele betrokkenen geïnterviewd. Architecten die uitleg geven over de ontwerpen, bezoekers met een kritische noot en de mening van cliënten van de zorgorganisatie Noorderbrug. De gesprekken worden ondersteund met beelden van de aanleg van de nieuwe parkdelen, de restauratie van de Villa en de bouw van het glazen paviljoen. Vijversburg als het levende decor, dat de hoop en verwachting van menselijke idealen weerspiegelt.

De documentaire wordt zondagavond vanaf 17.00 uur om het uur uitgezonden door Omrop Fryslân. Zaterdag 17 september is deel 1 al te zien bij NPO2 vanaf 15.30. Deel twee wordt in het daaropvolgend weekend uitgezonden.

Zie ook de website van Park Vijversburg