De Wildenborch in Podcast Gelders Erfgoed

Podcasts zijn populair, ook die over KBL gaan. Populair was de podcast ‘Brand in het landhuis’ over gebeurtenissen op de buitenplaats Zionsburg te Vught. Nu komt historicus/journalist René Arendsen bij Omroep Gelderland met een 4-delige podcast over De Wildenborch te Vorden. Centraal in deze serie staan Evert-Kees en Jennine van de Plassche-Staring. Jennine is nu de achtste generatie Staring die er sinds 2005 woont. Zij vertellen wat het is om hier te wonen, wat er bij komt kijken en hoe zij de eeuwenoude landgoed van een toekomst trachten te voorzien.

René Arendsen wil met deze podcast het echte verhaal over een Gelders landgoed anno 2021 vertellen. Daarover zei hij “Vaak hebben we een Downton Abbey-idee als we denken aan het leven op een kasteel. Zoiets met butlers en elke dag grote diners in deftige kleding. Dat is bijvoorbeeld wat Jort Kelder in zijn programma’s laat zien. Ik wil dat romantische plaatje doorbreken en vertellen wat het leven op een landgoed anno 2021 echt inhoudt. Het is een reis door zevenhonderd jaar Gelderse geschiedenis. Iedere aflevering gaan we op bezoek bij een familie die in een bijzondere wereld leeft. Luisteraars kunnen hun ogen dicht doen en lekker wegdromen naar een andere wereld dicht bij huis.”

De podcast Een Gelders Landgoed is te luisteren via onder andere Apple Podcasts, Stitcher en Spotify, maar ook via www.gld.nl/podcasts.

Scroll naar boven