De uitbreiding van Paleis Het Loo is open

Een jaar geleden ging Paleis Het Loo weer open na een uitgebreide verbouwing en vernieuwing van ruim vier jaar. Ondertussen werd onder het voorplein doorgebouwd aan de ondergrondse uitbreiding van het paleismuseum. De ondergrondse uitbreiding, ontworpen door KAAN Architecten, is 5000 vierkante meter groot en heeft een glazen dak.

Paleis Het Loo is vanaf 22 april 2023 open voor bezoekers met een moderne uitbreiding. In deze ruimte is onder meer de nieuwe vaste tentoonstelling De Oranjes te vinden, waar je alles te weten komt over de geschiedenis en de rol van het Nederlandse koningshuis. Daarnaast zijn er ruimtes voor tijdelijke exposities en is er een Juniorpaleis in de westvleugel. De uitbreiding werd in aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning groots gevierd met een spectaculaire lichtshow, een vervroegd verjaardagscadeautje.

Eerder al verscheen er bij de gelegenheid van de heropening van het paleis een indrukwekkend en omvangrijk standaardwerk van Paleis Het Loo. Benieuwd naar het boek? Lees hier verder.

Scroll naar boven