De mooiste landgoedwandelingen in Salland. 12 rondwandelingen van 10 – 15 km

Marycke Naber, De mooiste landgoedwandelingen in Salland. 12 rondwandelingen van 10 – 15 km, Houten 2017

2704 Cover Salland.inddOp de achterflap van dit aardige wandelgidsje is terecht te lezen dat landgoederen onovertroffen wandelparadijzen zijn, die bovendien in ieder jaargetijde te bezoeken zijn, waar altijd wat te beleven valt en waar eeuwenoude monumentale gebouwen en uiteenlopende landschapsvormen elkaar afwisselen. Deze wandelgids bevat twaalf wandelingen in Salland. Alle nemen gemiddeld anderhalf tot twee uur in beslag. Met name in Salland bevinden zich talrijke landgoederen in de buurt van de rivieren de IJssel, Regge en Vecht. Leuk is dat de gids niet enkel informeert over wat er allemaal te zien is, het bevat ook enige interviews met landgoedeigenaren.

Zelf ontwikkelde de auteur, na het lopen van het Pieterpad een ware passie voor het wandelen. Haar passie leverde tot op heden acht wandelgidsen en twee fietsgidsen op. Vanwege haar uiteenlopende professionele achtergrond (zij is beeldend kunstenaar, fotograaf en werkt bij de Beeldbank van het Historisch Centrum Overijssel) ontstaat een interessante mix van informatie, beeld en artistieke inzichten. Dit maakt deze gids zo aantrekkelijk. De wandelingen voeren naar/langs Windesheim, Heino, Zwolle, Ommen, Haarle, Diepenveen, Olst, Dalfsen, Hoonhorst, Vilsteren, Laag Zuthem en Berkum.

Het boekje verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd onregelmatig dat zich specialiseert in de uitgaven van thematische wandelingen. In een eerdere nieuwsbrief besteedden wij aandacht aan een wandelrouteboekje getiteld Te gek om los te lopen. Het bevat wandelingen over terreinen van psychiatrische klinieken. Een deel daarvan is gevestigd op historische buitenplaatsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kastelen, historische buitenplaatsen en landgoederen veelvuldig figureren in de vele uiteenlopende wandelingen van deze uitgeverij. Een bezoek aan de website www.gegarandeerdonregelmatig.nl is dan ook voor wandelende liefhebbers van KBL een aanrader. Zelf kreeg ik wel zin om eens rond Dalfsen of Heino te gaan wandelen. RD

Scroll naar boven