De mooiste landgoedwandelingen in de Achterhoek. 12 rondwandelingen van 10-15 KM

Bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig verscheen onlangs weer een wandelgids die wandelaars langs KBL leidt. Ditmaal stelde fotograaf Marycke Naber twaalf wandelingen samen in de wonderschone Achterhoek waar ook deze recensent tegenwoordig woont. Terecht merkt de auteur op hoe afwisselend het landschap in deze streek is; bossen, heidevelden, weilanden en waterwegen wisselen elkaar af en hier te wandelen geeft een ieder rust, balans en schoonheid.

De wandelingen leiden langs 28 kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in de Achterhoek. Terecht merkt de auteur op dat het afreizen naar Versailles, Loire of Potsdam feitelijk niet noodzakelijk is als je weet hebt van al het moois dat ons eigen land te bieden heeft. Dit advies heeft dan ook zeker betrekking op deze oostelijk gelegen Gelderse streek.

De gids bevat, naast allerlei leuke en informatieve interviews met eigenaren van KBL, ook talrijke tips wat tijdens de wandeling de moeite van een bezoek waard is. Het boekje bevat een makkelijke legenda. Alle wandelingen zijn niet langer dan 10 tot 15 kilometer en leuk om te doen, in zomer- of wintermaanden. RD

De mooiste landgoed wandelingen in de Achterhoek. 12 wandelingen van 10-15 km is een paperback uitgave die 128 pagina’s bevat. Een handige legenda vergemakkelijkt het gebruik. Naast vele afbeeldingen bevat de gids ook kaarten en route-aanduidingen.

Marycke Janne Naber, De mooiste landgoed wandelingen in de Achterhoek. 12 wandelingen van 10-15 km, Arnhem 2019.
ISBN 9789078641766                           
Prijs: € 16,95

Scroll naar boven