De bezoeker aan zet

 

 

 

De bezoeker aan zet met MicroFilm Missie

Veel publiekstoegankelijk kastelen en buitenplaatsen gebruiken regelmatig film of video om de mooie en bijzondere aspecten van dit erfgoed onder de aandacht te brengen. Vaak zijn dit mini documentaires of virtuele rondleidingen. Uiteraard gebeurt dat zo mooi en stijlvol mogelijk. Het decor is prachtig en de historische achtergrond is de moeite van het vertellen waard. Maar hoe zou het zijn als de ervaring van de bezoeker ook op film te zien is? Monique Botschuijver en Jeroen Landsman hebben daar een perfecte oplossing voor bedacht met hun bureau De geheime dienst.nl: het MicroFilm Missie concept.

Bezoekers maken filmpjes

Hoe ervaren de bezoekers de buitenplaats of het kasteel? Wat spreekt hen het meest aan en brengt hun verbeelding tot leven? In de MicroFilm Missie worden dit soort vragen gesteld aan de bezoekers, die tijdens het bezoek aan een kasteel of buitenplaats zelf de antwoorden verfilmen. Na afloop monteert De geheime dienst hier een Microfilmpje van ca. 1 minuut uit. Met deze videosnacks op social media of website wordt de informatie uitgebreid met een andere invalshoek: de bezoeker is aan zet.

Start de dialoog met de buitenwereld

De geheime dienst op Missie in de Hermitage

 

Het zenden van informatie is mooi, maar de respons van de ontvanger brengt de conversatie tot leven. Zeker wanneer het op film gebeurt. Je verovert iemands hart door je open te stellen voor de ander. Door je interesse te laten blijken breek je het ijs. Door te luisteren, ontdooi je je gesprekspartner. Dan komen de verhalen los. Dat is het idee waarop het MicroFilm Missie concept is gebaseerd. Deelnemers aan MicroFilm Missies vinden het fijn dat ze hun verhaal ook kunnen vertellen en doen dat vaak op een heel verrassende wijze. Dat blijkt uit de Missies die de geheime dienst al bij 15 gerenommeerde musea uit mocht voeren. Een voorbeeld is dit filmpje uit de eerste MicroFilm Missie die de geheime dienst uitvoerde bij de tentoonstelling rond de gerestaureerde Denker van Rodin in Singer Laren.

Bent u als kasteelmuseum of opengestelde buitenplaats geïnteresseerd? Vraag dan een presentatie aan of kijk hier voor meer filmpjes en informatie.

 

Scroll naar boven