Cultuurfonds steunt met €100.000 de Fraeylemaborg in Slochteren

logo Prins Bernhard CultuurfondsHet Cultuurfonds ondersteunt de Groningse buitenplaats Fraeylemaborg met € 100.000 voor herstelprojecten. Onder meer de toegangspoort, het schathuis en de ophaalbrug worden aangepakt.

De Fraeylemaborg in Slochteren krijgt € 100.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor herstelprojecten. Dat werd op maandag 19 juni 2017 bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse studiedag van het Cultuurfonds en de Stichting Kastelen, Buitenplaatsen en Landgoederen.

©Martijn Gijsbertsen

©Martijn Gijsbertsen

 

Natuur en erfgoed
Deze jaarlijkse bijdrage van het Cultuurfonds voor natuur en erfgoed is bestemd voor het noodzakelijke herstel van de Fraeylemaborg, waaronder € 50.000 voor het herstel van de toegangspoort, het schathuis, de ophaalbrug en de kademuren. De overige € 50.000 is bestemd voor het herstel en verbetering van de natuurwaarden van het landgoed en het herstellen van de vijvers en grachten.

Behouden voor breed publiek
Naast steun voor herstel is de bijdrage ook een blijk van waardering voor de grote inzet van beide stichtingen en de vele betrokken vrijwilligers om de natuur en de cultuurhistorie van de Fraeylemaborg te behouden en te laten beleven door een breed publiek.