Creatieve zomer op landgoed Ravesteyn

Op vier zaterdagmiddagen in de zomer van 2019 zijn er kunstworkshops op de bijzondere locatie van de ruïne Ravesteyn op het gelijknamige landgoed in Heenvliet (Bezoekadres: Korte Welleweg 1, 3218 AZ Heenvliet, ZH).

Alle workshops zijn van 14.00 – 16.00 uur. De activiteiten worden georganiseerd door Centrum voor de Kunsten Spijkenisse (CVDKS).

Deelname aan de workshops is gratis; voor de entree tot het landgoed moet wél betaald worden. (Volwassenen: € 6, kinderen t/m 12 jaar: € 2). Aanmelden is verplicht.
Voor meer informatie en aanmelden: Centrum voor de Kunsten Spijkenisse, Nieuwstraat 83, telefoon 0181 – 652250 of www.cvdk.nl

Schilderen in de middeleeuwen

Op deze middag ga je zelf aan de slag, we werken met een thema naar aanleiding van de middeleeuwen, de tijd van de grote veranderingen. Veel bekende gebouwen uit de middeleeuwen bepalen nu nog steeds het straatbeeld van onze grote en kleine steden. Uitgangspunt voor je schilderij vandaag zijn de glas-in-lood ramen van de grote kathedralen uit de middeleeuwen. In frisse kleuren vertellen deze ramen een verhaal dat voor ‘de gewone man’ begrijpelijk is. In deze workshop schilder je je eigen verhaal op echt schilderdoek.
Zaterdag 29 juni 2019, 14.00 – 16.00 uur
Docent: Erica Muizer
Doelgroep: Volwassenen

Dansen doe je samen

Dansen wordt na de middeleeuwen een wereldse aangelegenheid. Iedereen leerde thuis en in de dorpsgemeenschap dansen. Dat willen we terugbrengen. Naast de boerenbruiloft-dans en andere folkloristische dansen ontstaat aan het hof een verfijnde dans met ‘beschaafdere’ bewegingen, passend in de etiquette van de adellijke dames en heren.

Onder deskundige begeleiding ontdek je vandaag hoeveel plezier je kunt beleven aan samen dansen.
Zaterdag 20 juli 2019, 14.00 – 16.00 uur
Docent: Roosmarijn Prins
Doelgroep: Volwassenen

Muziek – Het ritme van trommels en feesten

Plezier beleven aan muziek leerden we al vroeg. Na hard werken was het tijd om te ontspannen en met elkaar te feesten. Muziek was van en voor iedereen. In deze workshop gaan we zelf muziek maken met djembe’s en andere slagwerkinstrumenten. De feestelijke ritmes van de middeleeuwen brengen we zelf tot leven. In de tuinen van het landgoed klinken vandaag de ritmes van de middeleeuwen.
Zaterdag 7 september 2019, 14.00 – 16.00 uur
Docent: Jens Meijers
Doelgroep: Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar

Theater – Commedia dell’arte

Een middagtheater in de traditie van Commedia dell’arte. Iedereen kan meedoen tijdens deze middag. We maken leuke scènes met veel (volks-) humor, zonder vaste theaterregels. Je hoeft ook geen ingewikkelde teksten uit het hoofd te leren. Plezier en improvisatie staan voorop.

Net als bij de ‘echte’ Commedia dell’arte werken we zoveel mogelijk met actuele gebeurtenissen. Een middag met grappen, zorgvuldige tirades, capriolen en pantomime.
Zaterdag 14 september 2019, 14.00 – 16.00 uur
Docent: José van Dam
Doelgroep: Volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar