Verkiezing Boom van het jaar

Het SBNL Natuurfonds organiseert voor het eerst de verkiezing van de Nederlandse boom van het jaar. In aanmerking komen bomen met een bijzonder verhaal. Zoals te verwachten staan meerdere genomineerde bomen op historische buitenplaatsen of landgoederen, waaronder enkele Vrienden van sKBL.

Voor Gelderland is dat De Dikke Boom op Landgoed Verwolde. Met een lofzang op de indrukwekkende eik die al eeuwen het landgoed siert.

In Friesland staat, midden in de doolhof van De Menkemaborg te Uithuizen, een plataan met veel herinneringen.

Utrecht profileert zich met de Makke Janne op Kasteel Amerongen. De tamme kastanje, ooit door de bliksem getroffen, maar niet geveld.

 

Stem op de Nederlandse boom van 2018

Welke boom verdient volgens u het predicaat Boom van het Jaar? Uit ruim 265 enthousiaste, emotionele, historische verhalen heeft een vakjury per provincie een boom genomineerd. Vanaf 1 september tot 15 oktober kunt u een stem uitbrengen op uw favoriete verhaal. De boom met de meeste stemmen wordt uiteindelijk ‘De Boom van het Jaar 2018’ en dingt in 2019 mee naar de titel van European Tree of the Year. Eind oktober wordt de winnende boom op locatie gehuldigd. ‘De Boom van het Jaar 2018’ wint een boom- en/of standplaatsverzorging of een boomvriendelijk alternatief met een indicatieve waarde van 2.500 euro. Zet uw provincie op de kaart door uw stem uit te brengen! Stemmen kan hier.