Billy in het park van de graaf Van De Kadt z’n Ellebogen

Voorleesboek

In het keukenkastje van een oude buitenplaats werd een vergeeld schrift gevonden met keukenrecepten én een wonderbaarlijk verhaal, geschreven door ene voorname dame. Dit verhaal is bewerkt tot een hedendaags voorleesboek door Anne Mieke Backer, die in 2017 de Ithakaprijs won met haar boek Er stond een vrouw in de tuin.

Billy is een tuinbeeld in het park van een oude buitenplaats. Om te voorkomen dat hij wordt gestolen, komt hij tot leven, leert de buitenplaats kennen en ontmoet andere beelden die ook tijdelijk in beweging komen om hem te helpen. Als jongen begint hij te groeien, met alle ongemakken en plezier die daar bij komen kijken en neemt het besluit de wijde wereld in te trekken. Hij leert een mens te zijn in de echte wereld.

Billy in het park van de graaf Van De Kadt z’n Ellebogen is een betoverend verhaal met liefde en humor geschreven. De oude buitenplaats is niet alleen goed te zien door de plattegrond en de sprookjesachtige illustraties, maar door het verhaal ook beleefbaar geworden. Een heerlijk boek, zowel voor kinderen als voor de voorlezer!

Billy in het park van de graaf Van De Kadt z’n Ellebogen, geschreven door ‘een voorname dame’ en bewerkt door Anne Mieke Backer, met tekeningen van Diana van der Jagt, verscheen bij Uitgeverij De Hef publishers, in samenwerking met Uitgeverij Rubinstein. Het hardcoverboek telt 120 pagina’s.

Anne Mieke Backer, Billy in het park van de graaf Van De Kadt z’n Ellebogen
ISBN 9789069060545
Prijs € 17,90

Scroll naar boven