Bezoek het park en de moestuin van het gerestaureerde Huis Landfort!

Huis Landfort, Megchelen

Met de inplanting van de moes- en bloementuin dit voorjaar is het laatste element van de restauratie van Huis Landfort te Megchelen gerealiseerd. Met ingang van vrijdag 7 april 2023 kunt u iedere vrijdag tussen 10:00-16:00 uur een rondwandeling maken door het park en de moestuin op Huis Landfort. Bezoek het park en de moestuin van Huis Landfort!

Huis Landfort is een bijzondere plant-, boom- en bloemrijke historische buitenplaats waar stichting Erfgoed Landfort (sEL) zetelt. In opdracht van de stichting is het park gerenoveerd na grondig historisch onderzoek en veelal teruggebracht naar het oorspronkelijke ontwerp uit 1825 van landschapsarchitect Johan David Zocher jr. De bloemenmedaillons, vele bloeiende planten (waaronder stinzenplanten), rozen- en bloemperken vormen met de oranjerieplanten en bloeirijke bomen een bijzonder aantrekkelijk park. Er is een kleine koffiecorner aanwezig.

Tijdens de openstelling is het mogelijk om een wandeling te maken op het huiseiland of Kleine Erf en zijn de moestuin met de 90 meter lange leifruitmeer en de boomgaard toegankelijk. Hier worden voornamelijk bloemen en groentes gekweekt. Honden zijn niet toegestaan.

Alle paden op het Kleine Erf en in de moestuin zijn voorzien van zogenaamd Achterhoeks padvast en daardoor goed toegankelijk voor personen die van een rolstoel of rollator gebruikmaken. In het omliggende landschappelijke parkbos liggen meestal onverharde paden, die bij regenachtig weer minder goed begaanbaar kunnen zijn.

Bezichtig het landhuis tijdens een rondleiding om 10:30 of 13:30 uur
Voorts is het mogelijk om deel te nemen aan een van de instaprondleidingen door het landhuis. Daar zijn talrijke kamers stijlvol ingericht en rijk gestoffeerd. Er zijn vele bijzondere kunstvoorwerpen te bezichtigen waaronder de fraaie collectie porseleinen papegaaien. Ook het landhuis is goed toegankelijk voor mindervaliden. In het landhuis is een lift aanwezig en er zijn weinig lage drempels. Honden zijn ook hier niet toegestaan.

Stichting Erfgoed Landfort telt 6 hectare. De overige 44 hectare zijn toevertrouwd aan de zorg van Geldersch Landschap & Kasteelen. Dat is dagelijks van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk. Alleen hier zijn honden welkom mits aangelijnd en indien uitwerpselen worden opgeruimd.

Open Tuinen Dag
Tijdens deze Open Tuinen Dag op zondag 16 april is het van 12:00-16:00 uur mogelijk om zowel de landschappelijke tuin van Studio Nico Wissing als het park en moestuin van Huis Landfort te bezichtigen. Beide locaties zijn gesitueerd in Megchelen in de gemeente Oude IJsselstreek. Kijk hier voor meer informatie.

Scroll naar boven