Bemiddelingen door sKBL

Door Saskia Ouwehand

sKBL krijgt regelmatig verzoeken om informatie over of bemiddeling bij uiteenlopende onderwerpen.  Zo wisselden het afgelopen jaar ook enige beelden en een console van eigenaar, hebben we met een jongeman meegedacht over een mooie locatie voor zijn huwelijksaanzoek, zijn er tapijten en een plafondschildering geschonken, weet iemand nu waar de bekende bordjes Opengesteld die in vele parken en bossen hangen te bestellen zijn, is er iemand blij gemaakt met een contact dat hem meer kon vertellen over baggeren, hebben we de NOS-radio geholpen aan een jonge buitenplaatsbewoner voor een interview en is er meerdere keren een spreker geleverd. Onlangs bereikte ons de vraag of er kastelen zijn waar je kinderfeestjes kunt vieren. Dit was aanleiding om hiervan een overzicht samen te stellen dat elders op de website van sKBL is te vinden. Wat er na onze bemiddeling volgt, speelt zich meestal buiten ons gezichtsveld af. Soms krijgen we wel een terugkoppeling, zoals bij de ‘avonturen’ van twee putti en een beeld van Diana.

Diana

diana-voor-restauratievoeten-dianadiana-na-restauratie

Wegens het opruimen van een museumdepot zocht Museum Kennemerland goede zorg en een nieuwe bestemming voor een tuinbeeld, voorstellende Diana of Artemis, met zwakke enkels en een verdwenen arm. Een particuliere eigenaar van een buitenplaats en Vriend van sKBL heeft zich over haar ontfermd. Het beeld is recent prachtig gerestaureerd door Koen van Velzen en staat nu in het park van de buitenplaats. Het restauratieproces is te bekijken op de blog van Koen van Velzen.

diana-in-het-park

Twee Putti

Hetzelfde museum Kennemerland droeg ook twee 18de-eeuwse putti van Bentheimer zandsteen over aan nog een sKBL-Vriend. Deze putti werden in stukken en brokken overhandigd.

dsc02899 dsc02905dsc02902

 

 

 

 

 

Ook hier heeft Koen van Velzen zijn kennis en kunde op losgelaten. Een ware puzzel. De putti zijn nu hersteld en zoeken hun weg in het parkbos van de buitenplaats. Ze hebben, eigenzinnig als ze zijn, nog geen vaste plek gekozen.  Kijk voor het restauratieproces op de blog van Koen van Velzen.

2016-02-07-12-14-24

Laat een reactie achter

Scroll naar boven