Annemarie den Dekker nieuwe directeur Muiderslot

Annemarie den Dekker (1972) is vanaf half september 2018 de nieuwe directeur van Rijksmuseum Muiderslot. Nu is zij Hoofd museale zaken & programmering Amsterdam Museum.

Annemarie studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam waarna zij conservator en vervolgens hoofdconservator in het Amsterdam Museum werd. Ook bekleedde zij de functie van adjunct-directeur. Zelf zei zij in een interview: “Ik verheug mij er enorm op om aan de slag te gaan op deze prachtige plek. Het Muiderslot heeft al jaren geleden mijn hart veroverd. Het museum trekt jaarlijks bijna 140.000 bezoekers uit binnen- en buitenland die de schoonheid van deze unieke locatie weten te waarderen. Er liggen ambitieuze toekomstplannen waar ik graag mee aan de slag ga, samen met een enthousiast team, de vele vrijwilligers en samenwerkingspartners”.

Al sinds 2012 is Annemarie den Dekker nauw betrokken bij het Muiderslot als lid van de Raad van Toezicht. Den Dekker volgt Bert Boer op die per 1 juli a.s. directeur wordt van het Maritiem Museum in Rotterdam.