14Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag Landgoed Staverden

Kasteel Staverden

Ermelo - Gelderland



Elk tweede weekend van september openen vele monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. ‘Plekken van plezier’ is het thema van Open Monumentendag 2019. Ook Geldersch Landschap & Kasteelen stelt weer een aantal van haar bezittingen open die normaalgesproken voor het publiek gesloten zijn.  Je  bent van harte welkom om te zien hoe mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt hebben. Want ontspanning, plezier en vrije tijd is van alle tijden. 

Er zijn tussen 10.00-17.00 uur diverse gratis activiteiten op landgoed Staverden in het kader van Open Monumentendag. Parkeren: op de grote parkeerplaats aan de Uddelermeerweg. 

Bezoekerscentrum
Bezoekerscentrum Staverden is geopend. Hier kunnen bezoekers terecht voor informatie over het landgoed en streekproducten. Speciaal voor kinderen zijn er tijdens Open Monumentendag pony’s waar een ritje op gemaakt kan worden.

Kasteeltuin
Bezoekers kunnen een wandeling maken door de kasteeltuin en een kijkje nemen in de moestuin en groentekas. Voor een hapje en een drankje is de Brasserie geopend. Ook is het koetshuis waarin een brouwerij is gevestigd geopend. Het kasteel is niet geopend.

Boerderij kerkzicht
Verder kan tussen een bezoek gebracht worden aan het winkeltje van boerderij Kerkzicht, ook wel de V&D van Staverden genoemd. Vanaf het bezoekerscentrum is er bewegwijzering. Proef van het oude leven op het landgoed en hoor de verhalen van dit winkeltje.  

Huifkar
Om 13.00 uur is er een rit met de huifkar vanaf Brasserie Staverden (7,00 p.p.)

Scroll naar boven