11Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag 2021

De Vanenburg Vriend van sKBL

Putten - GelderlandOp zaterdag 11 september tussen 11.00 en 16.00 uur staat Kasteel De Vanenburg in het teken van de Open Monumentendag. Maak kennis met de rijke historie van het landgoed en de hedendaagse functie van het kasteel.

Beleef en bewonder

Gedurende de dag is het kasteel opengesteld. Ontdek de collectie portretten van de Hollandse Meesters in de Van Pallandtzaal, bewoner de exclusieve dinerruimte Van Essenzaal of bekijk het handgeschilderde plafond in de Oranjerie. Op eigen gelegenheid kunt u wandelen over het landgoed.

Ontdek de geheimen van het landgoed

Ervaar het landgoed met eigen zintuigen met een parkwandeling. Er is een mooie wandeling met informatie over de historie te verkrijgen. Ook voor de kinderen is er een speurtocht.

Historie van het landgoed

De huidige vorm van het gebouw van Kasteel De Vanenburg is te danken aan Hendrick van Essen. In 1645 kocht hij De Vanenburg. Hij breidde het huis flink uit en gaf het meer karakter van een buitenplaats, met behoud van de agrarische functie.

Praktische informatie

  • Het kasteel is van 11.00 tot 16.00 uur op eigen gelegenheid te bezoeken.
  • Het kasteel en restaurant zijn geopend tot 21.00 uur.
  • Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Uiteraard bent u van harte welkom in ons restaurant of op ons terras in het midden van de kasteeltuinen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner.