10Sep

Exposities / musea

Fotoserie: Crying Boys

Muiderslot Vriend van sKBL

Muiden - Noord-HollandTot en met 14 november 2021 kun je bij het Muiderslot de fotoserie ‘Crying Boys’ van fotograaf Noah Valentyn bekijken. Eén van de meest diepgewortelde ideeën over mannelijkheid is dat mannen niet huilen. Dat was in de middeleeuwen wel anders. Toen werd er heel wat af gehuild. Het was voor mannen heel normaal om in het openbaar hun tranen de vrije loop te laten. Dwalend door diverse vertrekken van het middeleeuwse kasteel kom je de portretten van Valentyn tegen. Moderne jonge mannen met verschillende achtergronden die met hun tranen de echtheid van een mens laten zien.

Over Noah Valentyn

Noah Valentyn (1986) is acteur en fotograaf. Na zijn opleiding aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie speelde hij (hoofd-)rollen in films en tv-series, zoals Het Schnitzelparadijs en Gooische Vrouwen. Van 2008 tot en met 2014 woonde, werkte en studeerde hij in New York en Los Angeles. Hij liep daar onder andere stage in de studio van James Bidgood, inspirator voor bekende fotografen als Pierre & Gilles en David LaChapelle. Sinds 2015 woont hij in Amsterdam waar hij samen met Alain-Celest de Buck zijn eigen fotografie- en filmstudio heeft opzet, genaamd DepartFrom. Ook is hij werkzaam als acteur.

Meet & Greet op 10 oktober

Op 10 oktober 2021 van 14.00 tot 16.00 uur is Noah Valentyn zelf aanwezig in het kasteel om meer over de Crying Boys te vertellen. Deze Meet & Greet met de fotograaf is gratis toegankelijk voor bezoekers van het kasteel. Reserveer vooraf online een entreekaartje.

Visual Thinking rondleiding

Samen kijken is meer zien! Dat is het uitgangspunt tijdens de speciale Visual Thinking-rondleidingen die gegeven worden op 18 en 25 september en 6 november 2021. Met elkaar bekijken we het werk van fotograaf Noah Valentyn, prikkelen elkaars nieuwsgierigheid en komen de diepere betekenis van zijn werk op het spoor. De rondleidingen zijn geschikt voor jong en oud. Voor deze rondleiding heb je zowel een ticket voor de Visual Thinking rondleiding nodig als een entreekaartje voor het kasteel.