05Jun

Exposities / musea

Dieren van Oranje

Paleis Het Loo Vriend van sKBL

Apeldoorn - Gelderland



DIEREN VAN ORANJE

Van paarden tot olifant… In de kleine presentatie ‘Dieren van Oranje’ wordt  met foto’s, films, prenten en verrassende verhalen de bijzondere band geïllustreerd tussen de Oranjes en hun dieren in en rondom de stallen.

DE ORANJES

Dieren hebben altijd een rol gespeeld in het dagelijks leven van de Oranjes. Koning-stadhouder Willem III, die Paleis Het Loo liet bouwen, bezat wel tachtig jachthonden. Stadhouder Willem V onderhield op Het Loo een eigen menagerie met exotische dieren, waaronder zelfs twee olifanten, en Koningin Wilhelmina verzorgde als kind bij haar speelhuisje diverse dieren. Ze was dol op haar vier pony’s, ezeltje en hond Swell. 

KONINKLIJKE PAARDEN

Met regelmaat staan de paarden van het Koninklijk Staldepartement nog in de stallen van Het Loo. Ook Benito, het lievelingspaard van Prinses Beatrix, geniet van zijn oude dag in de paleisstallen en de weides bij Kasteel Het Oude Loo.

TUINEN EN STALLEN OPEN

Vanwege corona-maatregelen zijn wij verplicht onze bezoekers te registreren. Koop tickets online, dit voorkomt filevorming bij de entree. Het paleis is gesloten.

Scroll naar boven