07Jul

Exposities / musea

Kasteel Duivenvoorde opent de deuren met een nieuwe audiotour

Duivenvoorde Vriend van sKBL

Voorschoten - Zuid-HollandBezoek het huis met de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. 

Arent van Wassenaer van Catwijck vertelt over de 5 eeuwen bewoning door de familie van Wassenaer en Jan Steengracht van Oostcapelle neemt u mee door de verhalen van 2 generaties Steengracht. Ludolphine en Alexander Schimmelpenninck van der Oye vertellen in de tour op intieme wijze over hun familieherinneringen.

Laat u in eigen tempo meenemen langs de hoogtepunten uit achthonderd jaar familiebewoning. Droom weg bij de verhalen over reizen, de uitzonderlijke collecties boeken en wapens en hoor alles over een verboden liefde en over de aanleg van het omringende park en groen. Voor families is er de speciale familietour. Met een koffertje vol bijzondere spullen en leuke opdrachten in de hand ga je met deze ‘doorgeef-tour’ op pad door het kasteel.

Openingstijden audiotour woensdag t.e.m. zondag.