31Jul

Concertlocatie

Landgoedconcert Hanneke Rouw, cello

Cannenburch Vriend van sKBL

Vaassen - Gelderland


  • Maarten van Rossumplein 1
  •    8171 EB Vaassen - Gelderland
  • Sat 31 Jul 2021
  • 14:30
  • € 7,50

Suite III in C major
Hanneke Rouw speelt Suite III in C major van J.S. Bach. De cellosuites worden gerekend tot de grootste werken ooit geschreven voor de cello. De muziek is veeleisend en drukt veel emotie uit. De intimiteit en de sfeer van de stukken heeft ertoe geleid dat de suites tot de meest geliefde werken van Bach worden gerekend. Zij zijn bij voorbeeld ook gebruikt in films, voor moderne dans en – de bekendste delen – als ringtone voor de mobiele telefoon.

Hanneke Rouw
Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven. Ze heeft inspiratie opgedaan uit gesprekken met internationaal vermaarde cellisten als Steven Isserlis en Anner Bijlsma.

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

Vorig seizoen is Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland op tournee geweest met de zes cello suites van Bach en de cello sonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Tijdens deze tournee werd zij onder andere begeleid door Russische pianistes Masha Galperina en Sofia Vasheruk.

Reserveer een toegangskaart
Het is weer mogelijk om voor een klein publiek toch een concert te organiseren, een klein hoopvol begin. Juist in deze tijd zullen er mensen zijn die van een concert willen genieten, zo hoopt de organisatie. Bezoekers moeten zich van tevoren aanmelden. Dit kan via landgoedconcert@gmail.com. Per concert is er plaats voor maximaal 30 personen.
Het concert duurt ongeveer een half uur. Een toegangskaart kost 7,50 euro.