22Apr

Lezingen

Dialezing restauratie Huis Landfort

Landfort Vriend van sKBL

Megchelen – GelderlandDe restauratie van de Huis Landfort in Megchelen is in volle gang. Daarover gaat een livestream dialezing op donderdagavond 22 april 2021 van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur. Sinds 2017 werkt stichting Erfgoed Landfort aan de bouwkundige en landschappelijke restauratie van de buitenplaats. Het landhuis wordt gerenoveerd en voor particuliere bewoning en ontvangsten geschikt gemaakt. De herbouw van het koetshuis met auditorium en ontvangst-, kantoor- en vrijwilligersruimtes is klaar. Moestuin en visvijver worden hersteld, verdwenen fruitmuren zijn teruggeplaatst en er wordt een boomgaard aangelegd.
Bezoekers kunnen op Huis Landfort straks kennis opdoen van aspecten die met het leven op historische buitenplaatsen samenhangen. Rondleidingen door het landhuis en de tuin zullen op aanvraag mogelijk zijn. Het park en de moestuin worden toegankelijk voor publiek. In deze lezing wordt ook aandacht gegeven aan de taken die vrijwilligers op Huis Landfort kunnen doen.
De lezing wordt gegeven door kunsthistoricus/buitenplaatskenner René Dessing, die als directeur aan stichting Erfgoed Landfort is verbonden. Hij gaat met dia’s in op alle veranderingen en toekomstperspectieven op Huis Landfort.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te zenden aan mwellink@erfgoedlandfort.nl