08Oct

Rondleidingen

Buitengewoon Museumtour

Kasteel Helmond Vriend van sKBL

Helmond - Noord-BrabantVanaf januari 2021 hebben we een bijzondere tour in de aanbieding voor bezoekers met dementie en geheugenproblemen en hun dierbaren. In de Buitengewoon Museumtour bekijken deelnemers een klein aantal objecten in het museum, waarover ze met elkaar in gesprek gaan.

Kennis over de getoonde objecten is niet nodig, het genieten van kunst en de persoonlijke beleving staat centraal. Door het delen van verhalen, herinneringen, associaties en ideeën, brengen de deelnemers de museumobjecten samen tot leven. Onze speciaal hiertoe opgeleide gids helpt je daarbij op weg met prikkelende vragen en creatieve opdrachten.

Positieve effecten

Uit onderzoek weten we dat deze rondleiding niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie, maar dat het ook positieve effecten heeft voor mantelzorgers en de relatie tussen hen beiden.

Tour

Op acht vrijdagen in 2021 kun je meedoen aan de Buitengewoon Museumtour in Kasteel Helmond. We beginnen om 14.00 uur met koffie of thee en dagvers gebak in het Kasteelcafé. Daarna maken we een tour door het kasteel en stoppen we bij vijf voorwerpen of bijzondere plekken om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Deze tour door het museum duurt ongeveer 1 uur.

Wanneer

De tour vindt plaats op vrijdag 8 januari, 12 februari, 12 maart, 9 april, 7 mei, 11 juni, 10 september en 8 oktober.

Duur

Circa 1,5 uur inclusief ontvangst met koffie of thee.

Waar

Meld je voor aanvang van de tour bij de balie van het kasteel, de kasteelgids heet je welkom.

Tarief

De Buitengewoon Museumtour kost €17,50 per persoon, op de dag zelf kan dit bedrag aan de balie worden betaald. De prijs is inclusief entree tot het kasteel, tour en koffie of thee met dagvers gebak. Museumkaarthouders betalen €9,50 per persoon. De begeleiders betalen geen entree, ze betalen €5,00 per persoon voor de koffie/thee en gebak.

Aanmelden en vragen

Aanmelden kan tot twee werkdagen voorafgaand aan de dag waarop je de rondleiding wil doen. Dat kan via het aanmeldformulier dat binnenkort hier te vinden is. Je kunt ook een mail met je aanmelding en of vraag sturen groepsboekingen@museumhelmond.nl.

 Groepsbezoek

Voor zorginstellingen is het mogelijk met een groep de Buitengewoon Museumtour te boeken. Heb je interesse, mail dan naar groepsboekingen@museumhelmond.n. of bel met 0492-587716. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is de groepsgrootte maximaal 10 personen.