06Sep

Exposities / musea

Kom kijken in het koetshuis

(Museum Paulina) Bisdom van Vliet Vriend van sKBL

Haastrecht – Zuid-HollandHet Koetshuis naast museum Paulina Bisdom van Vliet opent zijn grote deuren voor bezoekers in de periode dat het museum zelf nog is gesloten voor onderhoud. In het voormalige koetshuis van Paulina Bisdom van Vliet is elke zondagmiddag een expositie te bezichtigen onder de noemer ‘Kom kijken in het Koetshuis’. Thema’s die daarin aan de orde komen, zijn de band die Paulina en haar voorouders hadden met Haastrecht, de geschiedenis van het Koetshuis, de vorderingen van de restauratie van het naastgelegen woonhuismuseum, en de gewoonlijk ‘verborgen’ collectie. Ook is er ruimte ingericht voor de foto’s die bezoekers en anderen na een oproep hebben ingezonden.

Het Koetshuis is eind 2019 door Stichting Bisdom van Vliet verworven om het weer bij het woonhuis te betrekken en om er tijdens de restauratie van het museum 2020-2021 activiteiten te kunnen ondernemen. Vrijwilligers van het museum hebben daar de genoemde tentoonstelling samengesteld en helpen inrichten. Deze vrijwilligers delen als gastvrouwen en -heren graag de achtergrondverhalen bij het tentoongestelde en dat maakt een bezoek aan de expositie extra bijzonder.

Coronamaatregelen
De coronaregels worden tijdens de tentoonstelling zorgvuldig in acht genomen. Er is een vaste looproute, gelegenheid om de handen te ontsmetten, en bezoekers moeten even vooraf reserveren. Er geldt een maximum van tien bezoekers per tijdvak van een half uur. De gastvrouwen en -heren houden oog op de naleving van deze regels.