04Oct

Lezingen

Winterlezing Annelie van Dijk in Museum De Proefkolonie

Frederiksoord

Frederiksoord – Drenthe


  • Majoor van Swietenlaan 20
  •    8382 CG Frederiksoord – Drenthe
  • Sun 04 Oct 2020
  • 13:00
  • € 5,00 per persoon
  • https://www.proefkolonie.nl

Wist je dat 1 op de 16 Nederlanders voorouders heeft in de Koloniën van Weldadigheid? Grote kans dus dat ook jouw roots in Drenthe liggen en misschien wel in de Proefkolonie Frederiksoord.

De Maand van de Geschiedenis is misschien wel hét moment om op zoek te gaan naar jouw verleden. Historica Annelie van Dijk deed stamboomonderzoek naar haar familie en ontdekte dat ook haar voorouders in de Koloniën woonden. Ze schreef er een boek over en geeft op zaterdag 3 en zondag 4 oktober een lezing in ons museum.

Ben je benieuwd? Meld je aan!

Annelie geeft ook uitleg hoe zij haar stamboomonderzoek heeft aangepakt. In het museum is een computer aanwezig waarin je een eerste zoektocht kunt starten in het online Drents Archief (www.allekolonisten.nl). Heb je aanvullende hulp nodig, dan kun je van maandag 5 t/m vrijdag 9 oktober contact leggen met een medewerker van het Drents Archief die jou verder op weg kan helpen. Zij staan deze dagen tussen 10 en 17 uur voor je klaar.

Reserveren via info@proefkolonie.nl o.v.v. lezing Annelie van Dijk.

Voor of na de lezing is er tijd om tegen reguliere entreekosten het museum te bezoeken en/of een rondrit te maken met de kolonietram door Frederiksoord. Reserveer uw tickets voor het museum via www.proefkolonie.nl/reserveren.

Annelie van Dijk – Als je wilt dat de wereld je toelacht, dan moet je werken

Annelie van Dijk (1959) is historica. Bij het samenstellen van haar stamboek ontdekte zij dat zij voorouders heeft die in de Koloniën van Weldadigheid hebben gewoond en gewerkt. Aan hen is deze roman gewijd. Het is een historische roman die daarnaast veel concrete informatie geeft over het leven in de koloniën in met name de eerste helft van de negentiende eeuw.