19Sep

Evenement/Festival

Kunstmarkt Loon op Zand

Het Witte Kasteel

Loon op Zand – Noord-BrabantOp 19 en 20 september is er een expositie in de grote zaal van De Wetering voor semi professionele kunstenaars uit Loon op Zand en omgeving. De expositie wordt op zaterdagmiddag 19 september geopend door Frank van Wel, wethouder in Loon op Zand, en duurt t/m zondag 17.00 uur

Op zondag 20 september organiseert KLOZ een grote kunstmarkt op  het Weteringplein, op de boslanen richting kasteel en Molenwijck en op de binnenplaats van Het Witte Kasteel. Er wordt  2- en 3 dimensionale kunst, waaronder schilderwerk, tekeningen, aquarellen, sieraden, glaskunst,  sculpturen, beelden, keramiek etc. geëxposeerd en verkocht.  De kunstmarkt start om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

In het kasteel vinden er op 20 september ook meerdere exclusieve Japanse theeceremonies plaats. Dit wordt gebracht door Japanse gastvrouwen o.l.v. Germa van Gorp. De ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en de kosten hiervoor bedragen € 12,50. Voorinschrijving is mogelijk. Stuur hiervoor een mail naar LeoVlemmix@hotmail.com.  Let wel, de thee wordt geserveerd aan tafels, u hoeft niet op uw knieën‚Äč te zitten.

Voor de kinderen organiseert de bibliotheek van Loon op Zand diverse voorleesmomenten in de tuinen van het kasteel.

Frans Oosterwaal, sneltekenaar en entertainer komt ons gedurende de zondag vermaken , en het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door o.a. muziekschool ‘De Heraut’ uit Kaatsheuvel , Beabad in Beses, koor Vitamine C en aangekleed door ‘De Bloemenkamer’ allen uit  Loon op Zand.

Op het terras van het dagcafé van het Witte Kasteel is het de hele dag  heerlijk vertoeven met een drankje en een hapje, een ook op het terras van ‘De Wetering’  kunt u iets lekkers nuttigen.