15Aug

Rondleidingen

Themarondleiding Barones in oorlogstijd

Slot Zuylen Vriend van sKBL

Oud Zuilen – UtrechtWe delen persoonlijke verhalen en vertellen over de relatie tussen het Slot en het dorp. Dit jaar vieren we 75 jaar bevrijding in Nederland. Wij kijken bij Slot Zuylen terug op deze roerige periode uit de geschiedenis met het thema Barones in Oorlogstijd.

Slot Zuylen is als gebouw de Tweede Wereldoorlog ongeschonden doorgekomen, mogelijk omdat het monument een beschermde status had. De bewoners van Slot Zuylen hebben de bezetting echter wel van dichtbij beleefd. Slot Zuylen diende tijdens de oorlog als onderkomen voor families die tijdelijk dakloos waren. Joodse kinderen verbleven er als ‘neefjes en nichtjes’, soms met hun gouvernante. Tijdens de Duitse bezetting vonden ook vluchtelingen tijdelijk een veilige plek in het Slot.

In verband met de coronacrisis biedt Slot Zuylen een aangepast bezoek aan. We werken met een maximale capaciteit en tijdslots om de afstand tussen bezoekers te garanderen. Uiteraard werken we volgens de RIVM richtlijnen. Reserveer online vooraf uw uw bezoek voor deze themarondleiding.