01Jul

Evenement/Festival

Blote voetenpad bij de Fraeylemaborg

Fraeylemaborg Vriend van sKBL

Slochteren – GroningenWandelen in het park van de vermaarde Fraeylemaborg in het dorp Slochteren (provincie Groningen) was altijd al een feest, maar in juli en augustus krijgt de activiteit nieuwe belevenis. Dus schoenen en sokken uit, op naar het bewegwijzerde Blote Voeten Pad in het Slochterbos. Voelen hoe grond aanvoelt, op een pad langs struiken, bomen en planten. Waarlangs dingen te beleven zijn, zoals waterpret, klimmen, balanceren en wiebelen. Liefhebbers lopen ook langs en soms dwars door de follies, verrassende gebouwtjes.

Er zijn installaties geplaatst voor muzikale en zintuigelijke ervaringen, vervaardigd van hout uit het park door Klaas Schipper en diens medewerkers van de Stichting De Olle Bongerd. Op allerlei installaties in de boomgaard kan de wandelaar muziek maken. Volgens de organisatie valt er veel speelse klankkleur te bereiken. Balanceren over de boomstam over een brede sloot bij de folly Strotempel is ook mogelijk. Topper tot slot is de picknickbank midden in de Ronde Kom, een uitgelezen kans om uit te rusten midden in een 18e eeuwse vijver.

Voldoende afstand

Het veilige Blote Voeten Pad is uitgezet over 23 hectare, dus iedereen kan voldoende afstand houden.
Om Landgoed Fraeylemaborg te steunen in tijden van corona wordt voor het Blote Voeten Pad een bijdrage gevraagd. Tickets zijn te koop op https://fraeylemaborg.nl/product-categorie/tickets/ of ga spontaan langs. Het entreebewijs wordt omgewisseld voor een bandje.