30Jun

Exposities / musea

Beeldententoonstelling in de kasteeltuin

Sypesteyn Vriend van sKBL

Nieuw-Loosdrecht – Noord-Holland


  • Nieuw-Loosdrechtsedijk 150
  •    1231 LC Nieuw-Loosdrecht – Noord-Holland
  • Tue 30 Jun 2020
  • 11:00
  • Reguliere toegangsprijzen
  • https://www.sypesteyn.nl/

Jonkheer Henri van Sypesteyn was een bevlogen verzamelaar en kenner van de oud-Nederlandse tuinarchitectuur. Hij publiceerde in 1910 zijn boek “Oud-Nederlandsche Tuinkunst”. De aanleg van zijn eigen tuin weerspiegelt zijn ideeën.
De beeldhouwgroep Amstelveen exposeert een verzameling van hun beelden in de historische tuin. Helemaal in de stijl van de jonkheer geven de beelden de ideeën van deze beeldhouwgroep weer. Zo wordt er zowel figuratief als abstract gewerkt en komen mengvormen voor. Sommige beelden zijn volledig behakt, geschuurd en gepolijst. Bij een aantal beelden is de structuur en kleur van de oorspronkelijke steen niet aangetast. Alle beelden worden handgemaakt, zonder gebruik van machines. 

Belangrijke informatie:
De historische tuin is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.  De benedenverdieping van het kasteel is ALLEEN op zaterdag en zondag van 12:30 tot 16:30 uur te bezoeken. U dient hiervoor uw ticket online te reserveren.  Bij binnenkomst op het terrein van het Kasteel-Museum zullen bezoekers gevraagd worden of zij symptomen hebben die zouden kunnen wijzen op een Corona besmetting. Als onze medewerker van mening is dat dit inderdaad het geval lijkt kan de toegang tot het Kasteel-Museum worden geweigerd.