25Mar

Concertlocatie

Klassieke muziek in ‘Huis Twickel’

Twickel Vriend van sKBL

Ambt Delden – OverijsselSamen met de Stichting Delden Klassiek worden in maart kasteelconcerten georganiseerd op Landgoed Twickel. 

Op woensdag 25 maart vindt een concert plaats van de Russische celliste Anastasia Kobekina. Zij is een van de grootste cellotalenten van deze tijd. Sinds haar debuut in 2014 als soliste tijdens de Cello Biënnale treedt zij regelmatig op in Nederland. Naast haar optredens als soliste is zij een groot liefhebber van kamermuziek. Hanna Shybayeva begon haar pianostudie als zesjarig wonderkind en groeide uit tot een door pers en publiek veel geprezen pianiste vanwege haar muzikale en eigenzinnige interpretaties en rijke kleurenpalet. Beide musici waren winnaar en finalist van diverse nationale en internationale concoursen.

Op donderdag 26 maart treedt het Belifante Kwartet, een jong dynamisch Nederlands strijkkwartet op. Sinds het kwartet hun debuutconcert speelde in september 2016 hebben ze al op vele podia gestaan zowel in Nederland als Spanje, waaronder de Kleine Zaal van het Concertgebouw en het Muziekgebouw Frits Philips. Ze spelen stukken uit het kernrepertoire met frisse energie en combineren dit met minder bekende werken die net zoveel liefde en aandacht verdienen.