15Jan

Exposities / musea

Oud van nu: Dreefexpositie over herbestemming

Paviljoen Welgelegen Vriend van sKBL

Haarlem - Noord-Holland



Oud van nu is een expositie te zien over historische Noord-Hollandse panden met een nieuwe bestemming. Fotograaf Lars van den Brink laat zien hoe deze gebouwen door menselijke inventiviteit nieuw leven en bestaansrecht hebben gekregen. Zoals restaurant de DAKKAS op een parkeergarage in Haarlem en Fort Markenbinnen als opleidingslocatie.

Gebouwen met een verhaal
Noord-Holland is rijk aan historische panden, verspreid over de hele provincie. Forten, kerken, industriële gebouwen: ieder gebouw heeft door de tijd een verhaal opgebouwd. Lars van den Brink doet hetzelfde door zijn beelden, verzameld gedurende meerdere uren, samen te voegen tot een beeld dat recht doet aan de nieuwe invulling van de locatie. Het decor van het gebouw verandert daarmee nauwelijks, de functies en de mensen veranderen continu. Zo laat hij op heel eigen wijze de nieuwe jasjes van het Noord-Hollands erfgoed zien.

De expositie is op werkdagen te bezichtigen van 17 januari tot en met 27 maart. De deuren zijn open van 9.00 – 17.00 uur, de toegang is gratis. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen bij de historische tentoonstelling over het gebouw

Scroll naar boven