14Dec

Evenement/Festival

Kerstmarkt op de Fraeylemaborg

Fraeylemaborg Vriend van sKBL

Slochteren – Groningen


  • Hoofdweg 30
  •    9621 AL Slochteren – Groningen
  • Sat 14 Dec 2019
  • 11:00
  • € 7,00 inclusief toegang tot de borg en tentoonstelling. Kinderen t/m 12 jaar gratis. Museumkaart houders hebben gratis toegang op vertoon van de pas.
  • https://fraeylemaborg.nl/agenda/kerstmarkt-19/

Ook dit jaar organiseert de Fraeylemaborg een gezellige en sfeervolle kerstmarkt voor jong en oud.
Het voorterrein van het landgoed is sfeervol versierd met kerstdecoraties en de grote kerstboom tussen Koetshuis en Schathuis trekt de aandacht. Er kan een ritje worden gemaakt met een arreslee. Ook trekt een locomobiel (een stoommachine op wielen) de aandacht. Er is veel te beleven en te zien – meer dan 50 kramen, vuur, kerstbomen, lichtjes en demonstraties. Onder het genot van een glaasje glühwein kijken hoe kinderen voorzichtig het ijs betreden, met daarbij op de achtergrond de welbekende kerstklassiekers. In de borg kunnen kinderen creatief aan de slag met het beschilderen van kerstballen.

In de borg is de jaarlijkse Kerstpracht te bewonderen, deze keer met het thema “Goudkoorts”. Een enthousiast team zorgt voor een optimale kerstsfeer in de vertrekken. Op creatieve wijze zijn kerstgroen, bloemen en ballen verwerkt, maar ook minder voor de hand liggende materialen. In een aantal kamers staan bovendien fraaie kerstbomen. Het entreebewijs geeft ook toegang tot de Fraeylemaborg en de tentoonstelling in het Koetshuis: “Panoramische landschappen van Gertjan Scholte-Albers”.