08Sep

Concertlocatie

Spaaij Gypsy Band

Duurstede

Wijk bij Duurstede - Utrecht



De Spaaij Gypsy Band is een samenwerking tussen de twee gitaristen Lex Reerink en Tessa Spaaij. 15 jaar geleden werden ze verliefd en jaren later pakten ze beiden de gitaar op om samen muziek te maken. Al vanaf het begin specialiseerden ze zich in Gypsy Jazz. Deze fantastische muziekstijl hoorden ze voor het eerst op oude opnames van de grote Django Reinhardt. Het greep ze direct en liet hen niet meer los.
De muzikanten spelen stukken van grootheden zoals o.a. Django Reinhardt, Titi Winterstein, Feigeli Prisor, Tchan Tchou Vidal en maken hier eigen arrangementen van. De solo’s wisselen elkaar af en worden opgebroken met spectaculaire tweestemmige tussenstukken.
De stijlen van de twee solisten passen goed bij elkaar en vullen elkaar aan.
Dit kersverse project (september 2018) is al jaren een grote droom van de twee solisten. Met andere projecten zoals C’est si Bpon hebben ze op belangrijke (Inter)nationale Jazz en Gypsy Jazz  podia gespeeld. o.a. Breda Jazz, Dokter Jazz, Radio VPRO, Django Reinhardt Fest, Nurenberg Guitar Festival, Hot Club de France Stichting Nederland.

Scroll naar boven