13Oct

Evenement/Festival

Kunst & Poëzie op Nienoord

Nienoord Vriend van sKBL

Leek – Groningen


  • Nienoord 1
  •    9351 AC Leek – Groningen
  • Sun 13 Oct 2019
  • 11:00
  • De entreeprijs bedraagt Є 6,50. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,50. Entree Poëziemiddag Є 6,50. Passe-partout voor Poëzie en Kunst op Nienoord Є 10,00. Vriende
  • https://www.museumnienoord.nl/kunst-op-nienoord/

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober vindt Kunst op Nienoord plaats. Een verkoopexpositie met zeer divers werk van ongeveer 30 kunstenaars. Op zondag 13 oktober vindt tevens Poëzie op Nienoord plaats.

 

Kunstbeurs Kunst op Nienoord is een boeiend platform voor kunstenaars uit Noord-Nederland dat bruggen bouwt tussen kunst, makers en publiek.

Het succes van de afgelopen edities geeft aan dat het concept voor onze belangrijkste doelgroep – kwalitatief goede kunstenaars, die zoeken naar een podium en feedback op hun werk – onmisbaar is geworden. Hetzelfde geldt voor de bezoekers, die zich herkennen in de kunst die deze heterogene groep maakt. Kunst op Nienoord geeft iedereen die kunst maakt jaarlijks de kans zich te bewijzen, in een museale omgeving te exposeren, positie te bepalen en contacten te leggen. Voor de ogen van het publiek ontrolt zich een rijk en gevarieerd kunstlandschap.
Er zijn 32 kunstenaars die in totaal meer dan 200 kunstwerken exposeren en te koop aan bieden. Er zijn werken uit uiteenlopende disciplines te zien, o.a. schilderijen, beelden, keramiek, glas, tekeningen maar ook (kunst)fotografie, textielkunst, edelsmeden en ruimtelijk werk.

Demonstraties
Het Koetshuis is ingericht als Atelier waar demonstraties steenbewerking, textielkunst, schilderen, tekenen en sieraden maken plaats vinden.

Poëzie op Nienoord
Onderdeel van Kunst op Nienoord is Poëzie op Nienoord op zondagmiddag 13 oktober. Elk jaar kiest de organisatie een centraal thema voor Poëzie op Nienoord. Het thema van 2019 is Hij/Zij.
Deelnemende dichters: Jean Pierre Rawie, Renée Luth (stadsdichter van Groningen), Erika Destercke  en Atze van Wieren.
Deelnemende scholieren: derde-jaars leerlingen Regionale Scholengemeenschap De Borgen uit Leek.
Presentatie: Daan Nijman.

Poster Kunst op Nienoord

Locatie
Kunst op Nienoord vindt plaats op het landgoed Nienoord. Niet alleen de Oranjerie, Koetshuis en Museumhal staan vol met mooie kunst maar ook in de Engelse landschapstuin staan prachtige objecten tentoongesteld en alle kunstwerken zijn rechtstreeks van de kunstenaars te koop.

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op zaterdag 12 en zondag 13 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. 
De entreeprijs bedraagt Є 6,50. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,50.  Entree Poëziemiddag Є 6,50. Passe-partout voor Poëzie en Kunst op Nienoord Є 10,00. Vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis.

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 op 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats. Zet uw navigatie op Nienoord 20, Leek. U kunt eventueel gebruik maken van gratis vervoer met de elektrokar.