22Sep

Rondleidingen

Market Garden rond Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth Vriend van sKBL

Doorwerth – Gelderland


  • Fonteinallee 2b
  •    6865 ND Doorwerth – Gelderland
  • Sun 22 Sep 2019
  • 14:00
  • Prijs en entree: € 14,50 (inclusief kasteelbezoek) € 3,00 voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders (In september is deze rondleidin
  • www.glk.nl/doorwerth

Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond Kasteel Doorwerth en in haar omgeving ook zwaar gevochten. Speciaal voor de herdenking van 75 jaar Market Garden is er door Geldersch Landschap & Kasteelen een rondleiding samengesteld bij en rondom het kasteel. Een kasteelgids loopt met de geïnteresseerden  langs opmerkelijke plekken uit de strijd en vertelt het verhaal aan de hand van foto\’s en ooggetuigenverslagen.

Data : 16, 18 , 21, 24 en 25 augustus, 1, 6, 8, 13, 15, 20 en 22 september.

Tijd: 14:00 uur

Duur: de rondleiding duurt ongeveer 5 kwartier en eindigt in de keuken van het kasteel, daarna kan men op eigen gelegenheid het kasteel bezoeken

Prijs en entree: € 14,50 (inclusief kasteelbezoek) € 3,00  voor donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen op vertoon van een geldige donateurspas en Museumkaarthouders (In september is deze rondleiding gratis voor Museumkaarthouders).

Reserveren via : www.glk.nl/doorwerth

 

Adres: Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2b, 6865 ND Doorwerth

Info: (026) 339 74 06 (tijdens openingstijden) of doorwerth@glk.nl

 

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn, tegen de beboste heuvels van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie. Een aantal vertrekken in het kasteel is ingericht als evocatief museum: u kunt daar de vroegere sfeer horen, zien en ruiken, een zinnenprikkelende ervaring. Verder zijn er exposities over de geschiedenis van het kasteel en de jacht en de bosbouw en Nederland. Tenslotte kunt u naar  Museum Veluwezoom, waar 19de- en 20ste- eeuwse schilderkunst uit de omgeving van Oosterbeek getoond wordt. Op de stuwwal achter het kasteel ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.


Bereikbaarheid

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, Doorwerth

A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij verkeerslichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen. Kasteel Doorwerth is niet bereikbaar per openbaar vervoer.