24Aug

Evenement/Festival

Cinema Buiten bij Huis Doorn

Huis Doorn Vriend van sKBL

Doorn – UtrechtArrival – Cinema Buiten

Op zaterdag 24 augustus wordt in samenwerking met filmtheater \’t Hoogt de fim Arrival in de buitenlucht vertoond op het voorterrein van Huis Doorn.

Aanvang:  21:30
Locatie: Huis Doorn      

Meer informatie en kaarten bestellen: https://www.hoogt.nl/films/cinema-buiten-arrival/.

Over buitenaardse wezens die de aarde bezoeken werden talloze films gemaakt, maar met Arrival brengt Denis Villeneuve een nieuwe dimensie aan sciencefiction. Verwacht geen spectaculaire explosies of epische gevechten met brute aliens, maar een intelligente thriller over communicatie tussen mens en buitenaards leven.

Het ondenkbare gebeurt: mysterieuze buitenaardse ruimteschepen dalen vanuit de ruimte neer op aarde. De Amerikaanse overheid rekruteert de befaamde taalkundige Louise Banks (Amy Adams) in de hoop de communicatie met de buitenaardse wezens op gang te krijgen en zo hun bedoelingen te achterhalen. Flashbacks naar traumatische gebeurtenissen in haar privéleven blijken de sleutel tot het ontraadselen van het grote mysterie achter het buitenaards bezoek.

De Canadese Denis Villeneuve is misschien wel een van de interessantste, populairste regisseurs van dit moment. Met zijn films IncendiesPrisoners en Blade Runner 2049sleepte hij heel wat Oscarnominaties in de wacht. Momenteel werkt hij aan de remake van David Lynch’s DuneArrival ontving 7 Oscarnominaties.

Cinema Buiten – IJzersterke films op historische locaties is een samenwerking van Filmtheater ’t Hoogt met provincie en gemeente Utrecht. 

 

De locatie: De tuin van Huis Doorn

Huis Doorn ligt in een schitterend park, aangelegd volgens de Engelse landschapsstijl. Het landhuis is tegenwoordig een museum. Het dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog naar het neutrale Nederland vluchtte en Huis Doorn in 1919 kocht. Hij woonde er tot zijn overlijden in 1941. Zijn laatste rustplaats bevindt zich in het mausoleum in het park van Museum Huis Doorn.

Adres: Langbroekerweg 10 | 3941 MT |  Doorn