14Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag Slot Zuylen

Slot Zuylen Vriend van sKBL

Oud Zuilen – UtrechtSlot Zuylen opent tijdens de Open Monumentendag 2019 haar deuren. Er zijn deze dag extra veel rondleidingen en in het museumcafé geniet u van heerlijke koffie met een punt huisgebakken taart.

Het Open Monumentenweekend is tevens het laatste weekend van onze themarondleiding Cold Case Slot Zuylen Kortom: een geweldig moment om deze spannende rondleiding mee te maken. Mis het niet!

Open Monumenten Dag

Op zaterdag 14 september zijn duizenden prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt, of om mee te doen aan een eenmalige activiteit. Het landelijke thema voor 2019 is Plekken van plezier.

Plekken van Plezier

Tijdens Open Monumentendag kunt u gratis deelnemen aan de rondleidingen door het kasteel en de tuin, die ieder half uur tussen 11.30 en 16.00 uur zullen plaatsvinden. Onder het mom van het thema \’Plekken van plezier\’ wordt het voorplein van het slot omgetoverd tot spelletjesplein. De hele dag zijn er kinderactiviteiten met Scoutinggroep Zeeverkenners Johannes de Doper. Op het voorplein leren kinderen touwknopen, houtbewerken en welke technieken er zijn om een vuurtje te stoken. Ook zijn er Oudhollandse spelletjes te doen, zoals ringwerpen en reuze mikado. 

Fietsboot over de Vecht

Op Open Monumentendag kunt u van 11.00 tot 16. uur gebruik maken van de Fietsboot op de Vecht. Dit is een lijndienst tussen Nieuwersluis en Oud-Zuilen en terug.  Er zijn vier tussenstops in Breukelen en Maarssen. U kunt met en zonder fiets meevaren. Een tochtje met de Fietsboot is een uitje op zich. Vanaf het water ziet u prachtige buitenplaatsen, kastelen, theekoepeltjes en diverse tuinen. De Fietsboot brengt varen en fietsen door de Vechtstreek bij elkaar! 

Lees hier meer

Aanvullende informatie

  • Evenement: Open Monumentendag
  • Datum en tijd: 14 september 2019, 11.00 tot 17.00 uur
  • Rondleidingen: ieder half uur van 11.30 t/m 16.00 uur
  • Adres:   Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611AS Oud Zuilen
  • Toegankelijkheid:   Het Slot is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. Ook kinderwagens en rollators kunnen helaas niet naar binnen. De tuin en Museumcafé zijn daarentegen wel toegankelijk.
  • Bereikbaarheid en parkeren:   Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.