15Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Kasteel Waardenburg

Waardenburg – GelderlandElk tweede weekend van september openen vele monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. ‘Plekken van plezier’ is het thema van Open Monumentendag 2019. Ook Geldersch Landschap & Kasteelen stelt weer een aantal van haar bezittingen open die normaalgesproken voor het publiek gesloten zijn.  Je  bent van harte welkom om te zien hoe mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt hebben. Want ontspanning, plezier en vrije tijd is van alle tijden.

Het Stroomhuis en de kasteeltuin van Neerijnen zijn van 11.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Parkeren: In het dorp Neerijnen is parkeergelegenheid bij het Stroomhuis, Van Pallandtweg 1. U kunt al wandelend langs deze locaties. Ook kan er geparkeerd worden bij Huis Neerijnen.

Stroomhuis
Het Stroomhuis is een schakelstation van de PGEM daterend uit 1951. Een vrijwilliger van het Stroomhuis geeft uitleg over de accu’s, transformators, de telecomruimte en andere onderdelen die in het gebouw aanwezig waren. Geniet van een hapje en een drankje in de Uit-spanning. Of bezoek om 15:00 uur het zondagmiddagconcert in de voormalige toestellenzaal (reserveren concertkaartjes verplicht via stroomhuisneerijnen.nl).