14Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag Huis De Schaffelaar

De Schaffelaar

Barneveld – GelderlandElk tweede weekend van september openen vele monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. ‘Plekken van plezier’ is het thema van Open Monumentendag 2019. Ook Geldersch Landschap & Kasteelen stelt weer een aantal van haar bezittingen open die normaalgesproken voor het publiek gesloten zijn.  Je  bent van harte welkom om te zien hoe mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt hebben. Want ontspanning, plezier en vrije tijd is van alle tijden. 

Huis Schaffelaar is gratis te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur. Reserveren is verplicht. Je wordt groepsgewijs rondgeleid door de verschillende salons en zalen. Het interieur is onlangs volledig gerestyled met behoud van de karakteristieke elementen zoals de haarden, hoge houten deuren en de fraai gedecoreerde plafonds. Zeer de moeite waard om te bezichtigen!

Huis Schaffelaar is deze dag tevens start- en finishlocatie van de Dorpsgolfdag. Rondom zijn special holes ingericht voor de deelnemers. Combineer uw bezoek met een heerlijke wandeling over het prachtige landgoed. Adres: Stationsweg 6, 3771 VH, Barneveld.