14Sep

Evenement/Festival

Open Monumentendag bij Kasteel Biljoen

Biljoen en Beekhuizen Vriend van sKBL

Velp – GelderlandElk tweede weekend van september openen vele monumenten hun deuren. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt en deel te nemen aan de activiteiten die georganiseerd worden. ‘Plekken van plezier’ is het thema van Open Monumentendag 2019. Ook Geldersch Landschap & Kasteelen stelt weer een aantal van haar bezittingen open die normaalgesproken voor het publiek gesloten zijn.  Je  bent van harte welkom om te zien hoe mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt hebben. Want ontspanning, plezier en vrije tijd is van alle tijden. 

Kasteel Biljoen opent haar deuren. De stallen in het koetshuis en een gedeelte van het kasteel zijn gratis te bezichtigen. Vanuit de gangen en de hal kunt u de kamers inkijken, met uitzondering van de eetkamer. Er worden geen rondleidingen gegeven. Medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen zijn op diverse plekken aanwezig om toelichting te geven.

Het kasteel is geopend van 10.00 tot 17.00 uur (laatste toegang om 16.00 uur). Om de 20 minuten kan een groep van maximaal 25 personen het kasteel in. Om dit in goede banen te leiden worden tijdtickets uitgegeven. Deze zijn op de dag zelf vanaf 9.30 uur verkrijgbaar in het koetshuis bij het kasteel. Wees er op tijd bij, want op = op. Vooraf reserveren is niet mogelijk. Adres: Biljoen 1 in Velp (Gld). Komt u met de auto? Parkeer deze bij station Velp. NB: i.v.m. de privacy van de bewoners is fotograferen in het kasteel niet toegestaan.